Boek een hotelkamer
Hospitaallaan 16 · 9341AH Veenhuizen, Drenthe

veen | Huis | hotel - STAPEL OP

stapel op

Balancerend op een betonnen poot zweeft, opgetild boven het maaiveld in Veenhuizen, een klein bouwwerk. Passend bij de sobere geschiedenis van de plek, waar arbeid en leven met beperkte middelen hoog in het vaandel stond, is dit fijne onderkomen gecreëerd. Geen blitse nieuwe bestanddelen, maar gebouwd met geleende materialen gevonden in de omgeving van Veenhuizen. STAPEL OP toont de prachtige mogelijkheden die de combinatie van vakmanschap en een duurzame omgang met materiaal kan bieden.

Vrijwel onbekend met het gebied struinden de ontwerpers van Overtreders W door Veenhuizen, op zoek naar materiaal voor een mogelijk bouwwerk. Al gauw konden ze concluderen dat Veenhuizen vruchtbaar is voor meer dan alleen haar grond. Binnen een uur hadden ze genoeg bouwmateriaal gevonden en deze eerste excursie resulteerde in STAPEL OP, een bouwwerk gemaakt met ter plaatse geoogste materialen.
Het hout leenden de ontwerpers bij houtbouwer Peter Kroes en de dakpannen vonden zij op het erf van Boerderij Riedstra. Alleen de polycarbonaat platen zijn nieuw gekocht, om het huisje waterdicht en afsluitbaar te maken.
Om ervoor te zorgen dat alle bouwmaterialen weer ongeschonden aan de oorspronkelijke eigenaars teruggeven kunnen worden hebben de ontwerpers, in lijn met hun onderzoek naar demontabel bouwen, een nieuwe bouwmethode ontwikkeld. Niet lijmen, boren, zagen of schroeven, maar bouwen door vast te sjorren. Bij deze methode worden alle materialen aan elkaar bevestigd met spanbanden en pallet-omsnoeringsbanden. Hierdoor behoudt het geleende materiaal zijn waarde en kan het zonder schade netjes geretourneerd worden. Dat de gekleurde spanbanden zowel constructief als decoratief zijn, benadrukt het veelzijdige en innovatieve karakter van het bouwwerk. Verblijf in STAPEL OP en geniet van een sterk staaltje vakwerk en uitzicht over het bosgebied en de weilanden van Veenhuizen.

Ontwerp: Overtreders W

Locatie: op de zuidwest hoek van het Sterrebos

 

voor een avontuurlijk verblijf...

  • 2 Las-Tig fietsen
  • Pakket met 'eerste verschaffingen' 
  • Zeer eenvoudig sanitair aanwezig op de locatie 
  • Ontbijt bij hotel restaurant Bitter en Zoet
  • Diner kan worden bijgeboekt bij hotel restaurant Bitter en Zoet
  • Geen WIFI 
  • Twee Comfortabele éénpersoons bedden
  • Overnachtingsplek geschikt voor 2 personen
  • Prijs vanaf twee overnachtingen, € 125,00 per nacht
  • Prijs voor één overnachting, € 140,00 per nacht

Reserveer hier

 

Ontbijtbuffet

In het restaurant staat een uitgebreid ontbijtbuffet voor klaar; vers gebakken brood, ruime keuze beleg, gekookte eitjes (van onze kippen), yoghurt, cereals, biologische sappen en vers fruit.

U stelt zelf uw ontbijt samen, zoekt een fijn plekje in het restaurant en hoeft u niets anders te doen dan te genieten van alle heerlijks.
Bij mooi weer kunt u ook op het terras ontbijten, heerlijk in het zonnetje!

Diner in ons restaurant

Een heerlijk diner à la Bitter en Zoet in ons restaurant!
We zorgen voor een heerlijk 3, 4 of 5  gangen menu, bereid met ingrediënten uit de moestuin en van onze leveranciers in de regio. 
Het reserveren van een tafeltje is wel van belang.
Prijs vanaf € 38,50 p.p.
Ook eenvoudig bij te boeken bij uw reservering