Boek een hotelkamer
Hospitaallaan 16 · 9341AH Veenhuizen, Drenthe
Boek een hotelkamer
Wanneer wil je komen?
Wanneer ga je weer weg?

activiteiten in de omgeving van veenhuizen

lekker fietsen, lezen in de tuin, picknicken of een lange wandeling in de natuur

sauna

De saunafaciliteiten van Bitter en Zoet bestaan uit een traditionele Finse sauna, infraroodsauna (korte golf) en kleur-lichttherapieën, infraroodsauna (middel tot lange golf) met daglicht- en kleurlichttherapie. Afkoelen met de stortdouche, of iets voorzichtiger met de waterkuipen of douche. Daarna heerlijk ontspannen op de ligbanken in de rustruimte of in badjas buiten in de zon…

U huurt de sauna privé voor een saunagang van ongeveer 2 uur, op een afgesproken tijd. Uiteraard staat er water en iets lekkers voor u klaar.

Entree € 24,50 p.p. (vanaf 2 personen)
Toeslag bij 1-persoons gebruik € 5,00
Handdoekenpakket met badjas € 7,50 p.p.

Wandelen  en fietsen rondom bitter en zoet

Wandelen

In Veenhuizen zijn vijf paaltjesroutes uitgezet. Het overzichtskaartje van Veenhuizen met de 5 routes is verkrijgbaar bij de receptie van Bitter en Zoet of bij de Tourist Info Veenhuizen. Hierin staat ook enige achtergrondinformatie over de geschiedenis, het landschap en de bewoners van Veenhuizen.  

  • De Slokkertroute met witte paaltjes is 7 km lang en leidt u via oude beukenlanen langs o.a. het Spaanse Kerkhof en langs het beekdal van de Slokkert. 
  • Via de Sterrebosroute met gele paaltjes (6,5 km) wandelt u langs de lommerrijke Eikenlaan naar de begraafplaats, oftewel het ‘Vierde Gesticht’, en naar het Sterrenbos.   
  • De kortste route is de blauwe paaltjesroute, de Gestichtsroute, van ongeveer 2 km. De wandeling concentreert zich rond het voormalige Tweede Gesticht en het Hospitaal.   
  • De rode paaltjesroute (3,5 km) oftewel de Ambachtsroute, leidt langs de plekken waar gewerkt werd in Veenhuizen. Het maallust complex met kaas en bier, de electriciteitscentrale en naatuurlijk het Ambachtscluster.  
  • De groene Fochteloërveenroute leidt u door het bos, langs het voormalige oefenterrein en de randen van het Fochteloërveen.  

Alle routes zijn gemakkelijk met elkaar te combineren om heerlijk door Veenhuizen te (ver)dwalen.

Of wandel door het Fochteloërveen. Er is een 3,8 km lange rode paaltjesroute uitgezet die start vanaf de parkeerplaats aan de Fochteloërveenweg. Bij de informatieschuur vindt u ook een natuurpad van 2,5 km, geschikt voor wandelwagens en mindervaliden. Lees hier meer over het Fochtloërveen.

Fietsknooppunten

De fiets- en wandelmogelijkheden zijn eindeloos...

Wist u dat Drenthe is verkozen tot 5✮✮✮✮✮ fietsprovincie? We zijn trots op de uitstekende routes en fietspaden!
Het knoopppuntennetwerk is uitstekend aangegeven. Het dichtstbijzijnde fietsknooppunt is nr. 78.
Bij onze receptie zijn diverse kaarten en routes verkrijgbaar. Of plan hier uw route met Fietsroutenetwerk.

We verhuren 6 tot 12 rode fietsen en in de lente en zomer ook 2 E-bikes.
Tarieven:
Rode fiets, met 3 versnellingen en handremmen
Halve dag € 8,00
Hele dag € 12,50 

E-bikes (enkel voor reservering)
Hele dag € 25,00 (excl. eventuele bezorgkosten)
Voor extra fietsen, kinderfietsen of bijzondere wensen werken we samen met fietsverhuur Kramer in Appelscha.
Neem contact op voor informatie, beschikbaarheid en reserveren.

Outdoor 

In samenwerking met Actief Veenhuizen kunnen wij actieve arrangementen samenstellen voor leuke groepsuitjes zoals teambuilding, vrijgezellenuitjes, bedrijfsuitjes/teambuilding, familiedagen. Actief Veenhuizen is gespecialiseerd in het bedenken, organiseren en begeleiden van allerlei activiteiten en outdoor programma’s voor jong en oud. 

Wat dacht u van (h)eerlijk tea, lunch of diner bij Bitter en Zoet gecombineerd met een fotopuzzeltocht, boogschieten clinic of een avontuur in het nieuwe klimbos? 
 

Musea in het noorderland

Het Noorderland heeft ook veel te bieden op gebied van interessante musea en verrassende exposities. Binnen slechts een uur rijden bevindt u zich in bekende noordelijke steden als Groningen of Leeuwarden. 
Check ook drenthe.nl voor activiteiten en tentoonstellingen

De beste musea in de regio:

lunchtas voor onderweg

De prachtige wandel- en fietsroutes rondom Bitter en Zoet nodigen uit en bieden u alle ruimte om op een plek naar uw eigen keuze neer te strijken met een goed gevulde lunchtas en te genieten van een lunch middenin de natuur. 

Met de lunchtas in de fietstas verkent u de mooiste fietsroutes die vanaf Bitter en Zoet vertrekken. Bij de receptie hebben we diverse routes voor u klaarliggen, en zelfs aan fietsen hebben we gedacht. Eropuit!

Voor onze wandelende gasten hebben we een lunchtas in handzaam formaat. Een voedzaam, gezond en lekker lunch dat u in uw rugzak kunt stoppen en op een zelf gekozen plek kunt nuttigen. Een feestje voor alle zintuigen.

Neemt u uw viervoeter gezellig mee naar Bitter en Zoet? Wij hebben een aantal kamers waar honden van harte welkom zijn. Ook in ons restaurant, mits aangelijnd en onder appèl.