Boek een hotelkamer
Hospitaallaan 16 · 9341AH Veenhuizen, Drenthe
Boek een hotelkamer
Wanneer wil je komen?
Wanneer ga je weer weg?

eropuit met kinderen in de omgeving van veenhuizen

lekker fietsen, ravotten in het bos of beklim de uitkijktoren in het fochteloerveen

rennen en ontdekken rondom bitter en zoet

Op struun

Er zijn tal van buitenspeelactiviteiten voor kinderen in de directe omgeving van Bitter en Zoet. Het bos is een grote jungle, een stoere speeltuin. Ga op zoek naar haar bijzondere, harige, knorrende inwoners. Om het hotel heen is veel ruimte om te spelen in het gras en er is een hele grote ‘balans-wip’. We hebben een Buitenspeelkaart en een Vakantie Doe Boek klaar liggen. 's Avonds kan er een vuur worden gemaakt in de speciale vuurschalen die op het terras staan. 

Gevangenismuseum

Voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar is in het museum de leuke speurtocht “de vloek van Veenhuizen”. De kinderen worden wegwijs gemaakt via de “Lange Leo Kinderroute”. Daarnaast kun je een ritje maken in de boevenbus, een oude gevangenis met isoleercellen bezoeken, voor rechter spelen in de rechtszaal of gewoon lekker klimmen en klauteren in de klauterbajes. Het Gevangenismuseum is al vier keer uitgeroepen tot beste Kidsproof museum van de provincie Drenthe. Op de binnenplaats van het museum is bovendien ook nog een heerlijke speeltuin (ook toegankelijk zonder entreekaartje). 

Klimbos en speurtochten 

Vlak achter Bitter en Zoet is een spannend klimbos gebouwd. Je kunt vanuit de bomen over het hek van de echte gevangenis kijken! Check Actief Veenhuizen voor openingstijden en meer info.
Wist je dat er ook een zomerprogramma is met leuke workshops en activiteiten?

In samenwerking met Actief Veenhuizen hebben wij een interactieve speurtocht bedacht voor kinderen vanaf 6 jaar. Aan de hand van een route verzamel je, door ruilhandel, koloniegeld en eigen initiatief, de ingrediënten voor je eigen maaltijd bij elkaar. Je kan er de hele middag zoet mee zijn...
Aan het einde van route wordt soep gemaakt met de verzamelde ingrediënten en eten de kinderen een reuzepannekoek. 
Op pad met de gps of op zoek naar een leuke geocach? Er zijn vele mogelijkheden!

Zwembad
Veenhuizen heeft een zwembad! Het is een prachtig openluchtbad en gelegen aan de rand van Veenhuizen en vlakbij het bos. Het zwembad is gezellig, kleinschalig, kindvriendelijk en biedt waterpret voor jong en oud. Kijk op de website van het zwembad voor openingstijden en toegangsprijzen.

In de omgeving zijn ook diverse zwemplassen en meren met fijne strandjes en helder water.

Eropuit, De grenzen van Veenhuizen over

Uitkijktoren 'de 7'

Op de fiets door het Fochteloërveen, naar de 7, de uitkijktoren van wel 18 meter hoog. De beloning als je eenmaal boven bent is groots, het uitzicht wijds. Met een beetje geluk zie je er in het voorjaar en 's zomers kraanvogels. Lees hier meer over het Fochtloërveen.

Struin en Duinpad

In Norg is dit prachtige natuurbelevingspad van IVN gelegen in de Langeloërduinen! De wandelroute is 2,5 kilometer en duurt ongeveer 1 uur. Op de parkeerplaats van Camping de Norgerberg staat een informatiebord over dit pad en gaat de beleving van start. Reken op klimmen, balansoefeningen, natuurvragen en boomslingeren. 

Donder de Das

De Natuurplaats in het Noordscheveld is ook huis van Donder de Das, hij neemt je mee op ontdekkingsreis! Start je route aan het begin van de parkeerplaats, volg de sporen en eindig in de speelnatuur! Misschien dat jij een schat kan toevoegen aan de schatkamer van de natuur? Kijk op de website van het Natuurplaats voor actuele informatie. 

 

Dit waren slechts een aantal suggesties voor activiteiten in de omgeving. Kijk hier voor meer tips, pretparken, zwemplassen, schaapskuddes en nog veel meer uitjes met kinderen.
 

Musea in het noorderland

Het Noorderland heeft ook veel te bieden op gebied van musea met speciale kinder activiteiten. Binnen slechts een uur rijden bevind je je in bekende noordelijke steden als Groningen of Leeuwarden. 

De beste musea in de regio:

Picknicken

Rondom Bitter en Zoet zijn diverse korte wandel- en fietsroutes, die uitnodigend zijn en voldoende uitdaging bieden voor kinderen. Ga op zoek naar 'wilde dieren' en vind ondertussen een lekkere plek om met elkaar te picknicken.

Met de picknickmand achterop de fiets verken je de mooiste fietsroutes die vanaf Bitter en Zoet vertrekken. Bij de receptie hebben we diverse routes voor jullie klaarliggen, en zelfs aan fietsen hebben we gedacht. Eropuit!

Liever wandelen? Dan hebben we een picknick in handzaam formaat. Een voedzaam, gezond en lekker lunchpakket dat zo in de rugzak past en op een zelf gekozen plek lekker verorberd kan worden. Eten in de natuur is feest! 

Met de hond...

Neem je jullie viervoeter ook gezellig mee naar Bitter en Zoet? Wij hebben een aantal kamers waar honden van harte welkom zijn. Ook in ons restaurant, mits aangelijnd en onder appèl.