Boek een hotelkamer
Hospitaallaan 16 · 9341AH Veenhuizen, Drenthe

veen | Huis | hotel - HET BIOBEEST

HET BIOBEEST

Aan de rand van het bos, middenin de natuur rondom Veenhuizen, doemt in de ochtenddauw een strak vierkant bouwsel op. Op het dak dansen gewassen als haren in de wind. Met zijn verticale lijnen en gesloten luiken oogt het bouwwerk als een dichte kooi. De zijpanelen van het bouwwerk gaan open als de kieuwen van een vis of de vleugels van een vogel. Er waait een ochtendbriesje door de 'tralies' heen. De deuren van het entree openen als een snavel en de zon schijnt naar binnen. Het BioBeest is wakker.

Wat er mogelijk is als boer, bouwer en ontwerper goed samenwerken wordt zichtbaar in het BioBeest. Het herkenbare, orthogonale stelsel van Veenhuizen en de andere Koloniën van Weldadigheid vormen het uitgangspunt voor de rechtlijnige architectuur van het bouwwerk. Als je goed kijkt, herken je het grid van het derde gesticht. Toch zit het BioBeest wat organischer in elkaar. Bovenop het dak van het BioBeest bevindt zich een groen festijn van grassen en gewassen. Zo wordt de biodiversiteit niet verstoord, maar juist geïntensiveerd. Optisch lijken er tralies te zijn ontstaan door het van de grond optillen van het kruidendak. Hiermee refereert het BioBeest naar de dwangkoloniën en de latere gevangenis in Veenhuizen, waar mensen ook afgesloten van de buitenwereld leefden. Het BioBeest is opgebouwd uit kleine modules; zoveel mogelijk standaard balk- en plaatmaten om snijverlies te voorkomen en de afvalstroom te beperken. Dit maakt ook dat het bouwwerk makkelijk uit elkaar te halen is om elders op te zetten. Voor de bouw is daarom voornamelijk hout gebruikt, een goed losmaakbaar en daarnaast regeneratief materiaal. Het wordt daarmee een showcase van architectuur die zowel mens als natuur dient. Op die manier gaan bouwwerken onderdeel uitmaken van het sociale én ecologische netwerk van de buurt.

Ontwerp: Studio TMOJ

voor een avontuurlijk verblijf...

  • 2 Las-Tig fietsen
  • Pakket met 'eerste verschaffingen' 
  • Zeer eenvoudig sanitair aanwezig op de locatie 
  • Ontbijt bij hotel restaurant Bitter en Zoet
  • Diner kan worden bijgeboekt bij hotel restaurant Bitter en Zoet
  • Geen WIFI 
  • Comfortabele éénpersoons boxspringbedden
  • Overnachtingsplek geschikt voor 2 personen
  • Prijs voor twee overnachtingen, € 125,00 per nacht
  • Prijs voor één overnachting, € 140,00 per nacht

Reserveer hier

 

Ontbijtbuffet

In het restaurant staat een uitgebreid ontbijtbuffet voor klaar; vers gebakken brood, ruime keuze beleg, gekookte eitjes (van onze kippen), yoghurt, cereals, biologische sappen en vers fruit.

U stelt zelf uw ontbijt samen, zoekt een fijn plekje in het restaurant en hoeft u niets anders te doen dan te genieten van alle heerlijks.
Bij mooi weer kunt u ook op het terras ontbijten, heerlijk in het zonnetje!

Diner in ons restaurant

Een heerlijk diner à la Bitter en Zoet in ons restaurant!
We zorgen voor een heerlijk 3, 4 of 5  gangen menu, bereid met ingrediënten uit de moestuin en van onze leveranciers in de regio. 
Het reserveren van een tafeltje is wel van belang.
Prijs vanaf € 38,50 p.p.
Ook eenvoudig bij te boeken bij uw reservering