Boek een hotelkamer
Hospitaallaan 16 · 9341AH Veenhuizen, Drenthe
Boek een hotelkamer
Wanneer wil je komen?
Wanneer ga je weer weg?

Restaurant in Drenthe? Ontdek Bitter en Zoet

Bij Bitter en Zoet in Veenhuizen, Drenthe, kunt u genieten van heerlijk eten en drinken. Volledig passend bij uw gezelschap, tijdstip en speciale wensen. Bij ons restaurant in Drenthe krijgt u uitstekend smakende gerechten, bereid met duurzame, regionale, seizoensgebonden en meestal biologische ingrediënten.

Zelfvoorzienend restaurant

Ons restaurant in Drenthe is voor een groot deel zelfvoorzienend, net als de vroegere Kolonie Veenhuizen. Iedere woning had toen een eigen moestuin en op het land werden de benodigdheden voor en door de verpleegden geteeld. De geneesheer-directeur had een eigen kruidentuin met geneeskrachtige planten. Deze tuin was gelegen tegenover het huis 'Toewijding', op de plek waar nu onze parkeerplaats is.

Voedsel van Drentse bodem

Vanuit de traditie van het zelfvoorzienend zijn, en in lijn met onze duurzame bedrijfsvoering, beschikt Bitter en Zoet over een eigen moestuin en boomgaard. De boomgaard van ons restaurant in Drenthe staat vol met bijzondere fruitbomen: oude rassen appels, peren, pruimen, kweepeer, mispel en een walnotenboom. Uit onze moestuin halen we heerlijke verse groenten en kruiden, die worden gebruikt voor het samenstellen van smakelijke menu's. Chef-kok Rik zoekt hiervoor bijzondere rassen uit en kweekt alle groenten op biologische wijze.

 

Hotel DrentheHotel-restaurant Bitter en Zoet in Veenhuizen ligt op slechts een kwartiertje rijden van Drentse hoofdstad Assen

Sponsor van Slow Food

Wij vinden dat voedsel lekker, puur en eerlijk moet zijn. En dat het zonder schade voor de leefomgeving, het dierenwelzijn en de gezondheid moet worden geproduceerd. Hier hoort natuurlijk ook bij dat producenten een eerlijke vergoeding krijgen voor hun werk. Net als de internationale beweging Slow Food. Daarom is ons hotel in Drenthe, Bitter en Zoet, sponsor van deze organisatie.

Proef de authentieke smaak van Drenthe

Benieuwd hoe puur en eerlijk voedsel van Drentse bodem smaakt? En wat er dit seizoen op onze menukaart staat? Bekijk de menukaart en reserveer direct online uw tafel bij Bitter & Zoet. Wanneer wij uw aanvraag hebben binnengekregen, laten wij u z.s.m. weten of de reservering definitief is.