Boek een hotelkamer
Hospitaallaan 16 · 9341AH Veenhuizen, Drenthe
Boek een hotelkamer
Wanneer wil je komen?
Wanneer ga je weer weg?

Hotel in Assen?
Ontdek Hotel Bitter en Zoet in Veenhuizen

Bent u op zoek naar een hotel in Assen of omgeving? Het bijzondere hotel-restaurant Bitter en Zoet ligt op slechts 15 km afstand van de stad Assen, in Veenhuizen, de voormalige Koloniën van Weldadigheid. Een verblijf bij Bitter en Zoet in Drenthe staat garant voor weldadige rust in een prachtige omgeving. Ontdek zelf wat ons hotel allemaal te bieden heeft.

Uniek overnachten vlakbij Assen

Het pand en de omgeving waarin het hotel zich bevindt kennen een rijke geschiedenis. Het hotel-restaurant is namelijk gevestigd in de voormalige dienstwoningen en het hospitaal van het dorp: 'Toewijding', 'Bitter en Zoet', 'Plichtgevoel' en 'Vertrouw op God'. De panden zijn met elkaar verbonden door middel van een moderne constructie met veel glas, wat zorgt voor een sfeervol en licht geheel. De perfecte locatie om helemaal tot rust te komen.

Hotelkamers en appartementen

De voormalige dienstwoningen 'Toewijding', 'Bitter en Zoet' en 'Plichtgevoel' tellen 15 hotelkamers. Bijzonder is dat de indeling van de oorspronkelijke kamers intact is gebleven. Iedere woning heeft een eigen kleurstelling en een uniek behang, dat doet denken aan vervlogen tijden. Overal wordt u herinnerd aan het oorspronkelijke gebruik van de gebouwen: een terrazzo aanrecht in de badkamer, een oude voordeur naast uw kamerdeur of kamers met mooie en suite deuren. Alle kamers beschikken over een uitzicht op onze (moes)tuin en de majestueuze beukenlaan.

Het hotel in de omgeving van Assen beschikt ook over appartementen. Deze zijn ondergebracht in het voormalige hospitaal 'Vertrouw op God'. Mindervalide gasten kunnen terecht in onze speciaal aangepaste hotelkamers, of de rolstoeltoegankelijke appartementen. En komt uw trouwe viervoeter mee? Geen probleem, hij is bij ons ook van harte welkom.

Hotel AssenHotel-restaurant Bitter en Zoet in Veenhuizen ligt op slechts een kwartier rijden van Assen, in Drenthe

Eerlijk eten en drinken

Naast een hotel, wellness, fijne vergaderzalen en een heerlijke lounge beschikt Bitter en Zoet ook over een restaurant. Op onze menukaart staan heerlijke, veelal biologische gerechten bereid met de beste, verse producten die Drenthe en het Noorderland rijk zijn. Al onze gerechten worden aangevuld met wild-pluk-kruiden uit de rijke natuur van Veenhuizen.

Ontdek de bijzondere omgeving

U kunt bij ons niet alleen overnachten en heerlijk eten, maar ook de prachtige omgeving verkennen. Ontdek al fietsend of wandelend de prachtige natuur in de omgeving van ons hotel vlakbij Assen. Het bos grenst aan ons terrein, en ook het nabijgelegen natuurgebied Fochteloërveen is een bezoek waard. Bekijk onze arrangementen of onze agenda voor meer informatie.

Eenvoudig online boeken

Kom de sfeer proeven van Veenhuizen door te overnachten in ons hotel nabij Assen. Bij Bitter en Zoet geniet u in een historische setting, met alle gemakken van deze tijd. U kunt de beschikbaarheid online bekijken en direct boeken of neem contact op voor meer informatie. Wij kijken ernaar uit u te mogen ontvangen in Veenhuizen.